Добро дошли на веб презентацију DOM ZDRAVLJA KRUŠEVAC   Click to listen highlighted text! Добро дошли на веб презентацију DOM ZDRAVLJA KRUŠEVAC

Наставља се акција бесплатних превентивних прегледа

Наставља се акција бесплатних превентивних прегледа у здравственим установама Србије. Сви заинтересовани грађани и они без здравственог осигурања, моћи ће бесплатно и без упута, да обаве прегледе у недељу, 26. маја, саопштило је Министарство здравља.

Суграђани ће имати прилику да одраде крвну слику, мерење крвног притиска, хормоне штитасте жлезде, пулмолошки преглед, рентген плућа – сваком грађанину старијем од 50 година и са пушачким стажом дужим од 30 година и тумор маркер простате, од 8 до 17 сати у Дијагностичком центру у Крушевцу.

Овом приликом биће организовани и физијатријски прегледи деце предшколског и школског узраста, којима ће бити прегледани кичма, стопала и целокупни локомоторни систем у Служби за здравствену заштиту деце и омадине Крушевац.

Пацијенти код којих буде било потребе за даљом дијагностиком, биће упућени на додатне анализе у току наредне недеље.

Протекле недеље је око 23.000 грађана обавило превентивне прегледе, а код њих 1.800 уочене су здравствене неправилности и послати су на даљу дијагностику и лечење, саопштили су из Министарства здравља, које овом приликом изражава захвалност свим грађанима који су протекле недеље обавили прегледе и позива све да исто учине и ове. Подсећамо прегледи се не заказују.

ЧИТАЈ МИ    Click to listen highlighted text! Наставља се акција бесплатних превентивних прегледа у здравственим установама Србије. Сви заинтересовани грађани и они без здравственог осигурања, моћи ће бесплатно и без упута, да обаве прегледе у недељу, 26. маја, саопштило је Министарство здравља.Суграђани ће имати прилику да одраде крвну слику, мерење крвног притиска, хормоне штитасте жлезде, пулмолошки преглед, рентген плућа – сваком грађанину старијем од 50 година и са пушачким стажом дужим од 30 година и тумор маркер простате, од 8 до 17 сати у Дијагностичком центру у Крушевцу.Овом приликом биће организовани и физијатријски прегледи деце предшколског и школског узраста, којима ће бити прегледани кичма, стопала и целокупни локомоторни систем у Служби за здравствену заштиту деце и омадине Крушевац.Пацијенти код којих буде било потребе за даљом дијагностиком, биће упућени на додатне анализе у току наредне недеље.Протекле недеље је око 23.000 грађана обавило превентивне прегледе, а код њих 1.800 уочене су здравствене неправилности и послати су на даљу дијагностику и лечење, саопштили су из Министарства здравља, које овом приликом изражава захвалност свим грађанима који су протекле недеље обавили прегледе и позива све да исто учине и ове. Подсећамо прегледи се не заказују.ЧИТАЈ МИ 

Пусти видео запис
Click to listen highlighted text!