Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
Пријава

Dom zdravlja Krusevac

Korisnicko ime *
Lozinka *
Podseti me

Март месец је месец борбе против рака а 20. март се у календару Светске здравствене организације обележава као дан борбе против рака дојке. Тим поводом Дом здравља Крушевац је организовао акцију постављањем штанда у центру града, на платоу испред Дома синдиката.

  

  

Поред бројних трибина и промоција здравог стила живота на штанду Дома здравља Крушевац је поред савета и флајера који су дељени суграђанима, омогућено и мерење крвног притиска као и гликемије, јединице шећера у крви.

- Данас смо се организовали да нашим суграђанима изађемо у сусрет и да укажемо на значај превенције са циљем да се прегледају и да утичемо на рано откривање карцинома дојке и карцинома грлића материце. Како је у поресту број оболелих од дијабетеса и повишеног крвног притиска ми данас нашим суграђанима пружамо прилику да исконтролишу шећер у крви, крвни притисак и да им дамо савете где и коме могу да се јаве и да на тај начин извршимо и превенцију шећерне болести и артеријске хипертензије - истиче директор Дома здравља Крушевац, спец. медицине рада Марина Костић.

  

  

Сваке године у Србији се дијагностикује око 36.000 нових случајева рака и више од 20.000 особа умре од малигних болести. Od raka dojke godišnje u Srbiji oboli preko 4 hiljada žena, a bitku sa njom izgubi oko 1600.

Поред Дома здравља Крушевац у акцији је учествовао и Завод за јавно здравље Крушевац и Општа болница Крушевац.

Dom zdravlja Kruševac, kao i prethodnih godina, organizovaće sličnu akciju i povodom Svetskog dana zdravlja 7. aprila.

 

  Click to listen highlighted text! Март месец је месец борбе против рака а 20. март се у календару Светске здравствене организације обележава као дан борбе против рака дојке. Тим поводом Дом здравља Крушевац је организовао акцију постављањем штанда у центру града, на платоу испред Дома синдиката.       Поред бројних трибина и промоција здравог стила живота на штанду Дома здравља Крушевац је поред савета и флајера који су дељени суграђанима, омогућено и мерење крвног притиска као и гликемије, јединице шећера у крви. - Данас смо се организовали да нашим суграђанима изађемо у сусрет и да укажемо на значај превенције са циљем да се прегледају и да утичемо на рано откривање карцинома дојке и карцинома грлића материце. Како је у поресту број оболелих од дијабетеса и повишеног крвног притиска ми данас нашим суграђанима пружамо прилику да исконтролишу шећер у крви, крвни притисак и да им дамо савете где и коме могу да се јаве и да на тај начин извршимо и превенцију шећерне болести и артеријске хипертензије - истиче директор Дома здравља Крушевац, спец. медицине рада Марина Костић.       Сваке године у Србији се дијагностикује око 36.000 нових случајева рака и више од 20.000 особа умре од малигних болести. Od raka dojke godišnje u Srbiji oboli preko 4 hiljada žena, a bitku sa njom izgubi oko 1600. Поред Дома здравља Крушевац у акцији је учествовао и Завод за јавно здравље Крушевац и Општа болница Крушевац. Dom zdravlja Kruševac, kao i prethodnih godina, organizovaće sličnu akciju i povodom Svetskog dana zdravlja 7. aprila.   Powered By GSpeech  Аутоматска конверзија текста у аудио формат

Ови системи су напредан начин прилагођавања веб сајта за употребу од стране слепих и слабовидих особа, будући да имплемнтирањем овог система, сајт могу да употребљавају и особе које не поседују читаче екрана, препоручује се конверзија текстуалних информација у аудио формат.

просечни обим остварених услуга на годишњем нивоу

x
ПРЕГЛЕДА У ЗДРАВСТВЕНОЈ УСТАНОВИ
x
ПРЕВЕНТИВНИХ ПРЕГЛЕДА
x
СТОМАТОЛОШКИХ УСЛУГА
x
УСЛУГА ХИТНЕ МЕДИЦИНСКЕ ПОМОЋИ
x
ПРЕГЛЕДА У СТАНУ БОЛЕСНИКА
x
ПАТРОНАЖНИХ ПОСЕТА

Контакт

Дом здравља Крушевац
Ћирила и Методија бр. 32
37000 Крушевац
Република Србија

Имаил: info@dzkrusevac.org.rs
Телефон: 037 441 885
Факс: 037 427 432

 

 

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech