Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
Пријава

Dom zdravlja Krusevac

Korisnicko ime *
Lozinka *
Podseti me
  • 1


 У оквиру Месеца посвећеног старим особама, Служба Поливалентне патронаже Дома здравља Крушевац појачала је своје активности обилазећи старачка самачка домаћинства на градском и сеоском подручју.

У служби раде 22 мединске сестре и од почетка месеца обишле су све Месне заједнице, проверавајући здравствено и социјално стање у старих који живе сами, а обављени су превентивни прегледи уз мерење крвног притиска и проверу шећера у крви.

- Наша помоћ се највише осетила у старачким домаћинствима где живи један од брачних другова који је остао да живи у тој кући, па и у домаћинствима где су оба брачна друга, лепа реч и пажња недостају. Топла људска реч недостаје особама која су зашла у треће животно доба више него медицинска нега, истиче Биљана Стефановић, главна сестра Службе поливалентне патронаже.

Проблеми старих су слични, без обзира на ком подручју живе, али је теже старима који живе у руралним подручјима, са слабо доступним превозом и удаљеним амбулантама.

Иначе, у селима Жабаре и Треботин, заједничком акцијом Завода за јавно здравље, Црвеним крстом и поливалентном службом направљене су и социјалне карте појединих мештана који живе у неусловним просторијама, немају здравствено осигурање , нити било кога од сродника.

  Click to listen highlighted text!  У оквиру Месеца посвећеног старим особама, Служба Поливалентне патронаже Дома здравља Крушевац појачала је своје активности обилазећи старачка самачка домаћинства на градском и сеоском подручју. У служби раде 22 мединске сестре и од почетка месеца обишле су све Месне заједнице, проверавајући здравствено и социјално стање у старих који живе сами, а обављени су превентивни прегледи уз мерење крвног притиска и проверу шећера у крви. - Наша помоћ се највише осетила у старачким домаћинствима где живи један од брачних другова који је остао да живи у тој кући, па и у домаћинствима где су оба брачна друга, лепа реч и пажња недостају. Топла људска реч недостаје особама која су зашла у треће животно доба више него медицинска нега, истиче Биљана Стефановић, главна сестра Службе поливалентне патронаже. Проблеми старих су слични, без обзира на ком подручју живе, али је теже старима који живе у руралним подручјима, са слабо доступним превозом и удаљеним амбулантама. Иначе, у селима Жабаре и Треботин, заједничком акцијом Завода за јавно здравље, Црвеним крстом и поливалентном службом направљене су и социјалне карте појединих мештана који живе у неусловним просторијама, немају здравствено осигурање , нити било кога од сродника. Powered By GSpeech  Аутоматска конверзија текста у аудио формат

Ови системи су напредан начин прилагођавања веб сајта за употребу од стране слепих и слабовидих особа, будући да имплемнтирањем овог система, сајт могу да употребљавају и особе које не поседују читаче екрана, препоручује се конверзија текстуалних информација у аудио формат.

просечни обим остварених услуга на годишњем нивоу

x
ПРЕГЛЕДА У ЗДРАВСТВЕНОЈ УСТАНОВИ
x
ПРЕВЕНТИВНИХ ПРЕГЛЕДА
x
СТОМАТОЛОШКИХ УСЛУГА
x
УСЛУГА ХИТНЕ МЕДИЦИНСКЕ ПОМОЋИ
x
ПРЕГЛЕДА У СТАНУ БОЛЕСНИКА
x
ПАТРОНАЖНИХ ПОСЕТА

Контакт

Дом здравља Крушевац
Ћирила и Методија бр. 32
37000 Крушевац
Република Србија

Имаил: info@dzkrusevac.org.rs
Телефон: 037 441 885
Факс: 037 427 432

 

 

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech