Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Отварањем амбуланте у МЗ Лазарица Дом здравља наставља тренд ширења мреже амбуланти опште медицине на подручју града Крушевца а све у циљу  обезбеђења доступности здравствене заштите грађанима.

Иницијатива за отварање амбуланте је потекла из МЗ Лазарица, који су се оваквим захтевом обратили Градоначелнику и Дому здравља пре око годину дана.„Захваљујући сарадњи  кординацији са свим субјектима на локалном нивоу успели смо да у рекордном року отворимо амбуланту опште медицине“ – истакла је директорка Дома здравља Крушевца Весна Стевић Гајић, додавши да је Дом здравља обезбедио кадар,  медицинску и немедицинску опрему.

Амбуланта је смештена у просторијама МЗ Лазарица, а лекар и медицинска сестра ће,  за сада,  радити три пута недељно понедељком, средом и петком.У наредном периоду циљ је, да у зависности од броја картона, ова новоотворена амбуланта ради  5 дана у недељи.

Овом приликом упућен је апел грађанима МЗ Лазарица да своје картоне из амбуланте у насељу Уједињене нацијаме, пренесу у ову како би се лекарима и сестрама омогућио петодневни рад у њој, а самим тим и дошло до растерећења амбуланте у насељу УН.„Град, као и до сада, чини напоре да изађе у сусрет потребама грађана. Отварање амбуланте је само једна у низу оставарења потреба грађана“ рекао је градоначелник Драги Несторовић. „Из буџета града су издвојена средства за опремање простора, а  Дом здравља је обезбедио неопходну опрему, тако да се надамо да ће примарна здравствена заштита у овом делу града функционисати без дужег чекања на прегледе“ нагласио је градоначелник Несторовић.

Дом здравља Крушевац има 34 амбуланте опште медицине, од тога 9 у граду и 25 на сеоском подручју.

  Click to listen highlighted text! Отварањем амбуланте у МЗ Лазарица Дом здравља наставља тренд ширења мреже амбуланти опште медицине на подручју града Крушевца а све у циљу  обезбеђења доступности здравствене заштите грађанима.Иницијатива за отварање амбуланте је потекла из МЗ Лазарица, који су се оваквим захтевом обратили Градоначелнику и Дому здравља пре око годину дана. „Захваљујући сарадњи  кординацији са свим субјектима на локалном нивоу успели смо да у рекордном року отворимо амбуланту опште медицине“ – истакла је директорка Дома здравља Крушевца Весна Стевић Гајић, додавши да је Дом здравља обезбедио кадар,  медицинску и немедицинску опрему.Амбуланта је смештена у просторијама МЗ Лазарица, а лекар и медицинска сестра ће,  за сада,  радити три пута недељно понедељком, средом и петком.У наредном периоду циљ је, да у зависности од броја картона, ова новоотворена амбуланта ради  5 дана у недељи.Овом приликом упућен је апел грађанима МЗ Лазарица да своје картоне из амбуланте у насељу Уједињене нацијаме, пренесу у ову како би се лекарима и сестрама омогућио петодневни рад у њој, а самим тим и дошло до растерећења амбуланте у насељу УН. „Град, као и до сада, чини напоре да изађе у сусрет потребама грађана. Отварање амбуланте је само једна у низу оставарења потреба грађана“ рекао је градоначелник Драги Несторовић. „Из буџета града су издвојена средства за опремање простора, а  Дом здравља је обезбедио неопходну опрему, тако да се надамо да ће примарна здравствена заштита у овом делу града функционисати без дужег чекања на прегледе“ нагласио је градоначелник Несторовић.Дом здравља Крушевац има 34 амбуланте опште медицине, од тога 9 у граду и 25 на сеоском подручју. Powered By GSpeech  Аутоматска конверзија текста у аудио формат

Ови системи су напредан начин прилагођавања веб сајта за употребу од стране слепих и слабовидих особа, будући да имплемнтирањем овог система, сајт могу да употребљавају и особе које не поседују читаче екрана, препоручује се конверзија текстуалних информација у аудио формат.

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech