Добро дошли на веб презентацију DOM ZDRAVLJA KRUŠEVAC   Click to listen highlighted text! Добро дошли на веб презентацију DOM ZDRAVLJA KRUŠEVAC

Моје здравље – моје право

Светски дан здравља, који се обележава сваке године 7. априла, представља прилику да се широм света подигне свест о значају здравља и здравствене заштите. Овогодишња тема „Моје здравље, моје право“ истиче кључну идеју да је сваком појединцу гарантовано право на здравље без обзира на њихову позицију у друштву или финансијски статус.

У оквиру друштвене бриге и здравствене заштите, Завод за јавно здравље Крушевац заједно са Патроножном службом Дома здравља Крушевац, организовали су спортско такмичење у ОШ „Драгомир Марковић“ у баскету и слободном бацању за ученике виших разреда. Учесницима такмичења, Завод је поклонио мајице под слоганом “Мајице за здравље“, а Патронажна служба је учесницима мерила притисак пре и после спортских активности. Присутнима је подељен пропагандни материјал.

Непосредно пре тога на Багдали је поводом Светског дана здравља организован Фитнес дан, а суграђани су имали прилику да вежбају и провере вредност крвног притиска као и јединице глукозе у крви, али и да се добију потребан савет лекара, сестара и спортског инструктора.

ЧИТАЈ МИ    Click to listen highlighted text! Светски дан здравља, који се обележава сваке године 7. априла, представља прилику да се широм света подигне свест о значају здравља и здравствене заштите. Овогодишња тема „Моје здравље, моје право“ истиче кључну идеју да је сваком појединцу гарантовано право на здравље без обзира на њихову позицију у друштву или финансијски статус. У оквиру друштвене бриге и здравствене заштите, Завод за јавно здравље Крушевац заједно са Патроножном службом Дома здравља Крушевац, организовали су спортско такмичење у ОШ „Драгомир Марковић“ у баскету и слободном бацању за ученике виших разреда. Учесницима такмичења, Завод је поклонио мајице под слоганом “Мајице за здравље“, а Патронажна служба је учесницима мерила притисак пре и после спортских активности. Присутнима је подељен пропагандни материјал. Непосредно пре тога на Багдали је поводом Светског дана здравља организован Фитнес дан, а суграђани су имали прилику да вежбају и провере вредност крвног притиска као и јединице глукозе у крви, али и да се добију потребан савет лекара, сестара и спортског инструктора. ЧИТАЈ МИ 

Click to listen highlighted text!