Добро дошли на веб презентацију DOM ZDRAVLJA KRUŠEVAC   Click to listen highlighted text! Добро дошли на веб презентацију DOM ZDRAVLJA KRUŠEVAC

Овележен Међународни дан срца

Међународна здравствена организација и Федерација срца данас обележавају Међународни дан срца са циљем да се широј јавности скрене пажња на драстичан пораст обољевања од кардио-васкуларних болести.

Дом здравља Крушевац организовао је едукативну акцију у Дому културе у Белој Води. Након предавања лекара мештани су могли да провере вредности крвног притиска и јединица шећера у крви и консултују се са лекарима.

Иначе, већина кардио васкуларних обољења узрокована је факторима ризика који се могу контролисати, лечити или модификовати, као што су: висок крвни притисак, висок ниво холестерола, гојазност, употреба дувана, физичка неактивност и шећерна болест.

Међутим, постоје и неки фактори ризика који не могу да се контролишу, те је због тога потребно редовно контролисати своје здравље.

Према доступним подацима у Србији сваке године од кардиваскуларних болести умре преко 50 000 људи.

  Click to listen highlighted text! Међународна здравствена организација и Федерација срца данас обележавају Међународни дан срца са циљем да се широј јавности скрене пажња на драстичан пораст обољевања од кардио-васкуларних болести.Дом здравља Крушевац организовао је едукативну акцију у Дому културе у Белој Води. Након предавања лекара мештани су могли да провере вредности крвног притиска и јединица шећера у крви и консултују се са лекарима.Иначе, већина кардио васкуларних обољења узрокована је факторима ризика који се могу контролисати, лечити или модификовати, као што су: висок крвни притисак, висок ниво холестерола, гојазност, употреба дувана, физичка неактивност и шећерна болест.Међутим, постоје и неки фактори ризика који не могу да се контролишу, те је због тога потребно редовно контролисати своје здравље.Према доступним подацима у Србији сваке године од кардиваскуларних болести умре преко 50 000 људи.

Click to listen highlighted text!